Eet Smakelijk!

In dit thema staat eten centraal! We proeven wat ” lekker” is en wat ” vies”.We dekken zelf de tafel in de huishoek,maken een placemat en zoeken in reclamefolders wat we lekker vinden,…

Deze morgen namen we in de klas een ” gezond ontbijt”. Jullie brachten van alles mee ( bedankt!): appelsienen,bananen, yoghurt, brood, confituur, hesp, kaas, smeerkaas, melk, gekookt eitje en fruitsap. De kleuters dekten zelf de tafel met een papieren onderlegger, een bord en een beker.We smulden tot wanneer ons buikje lekker rond en vol was.

 

Donderdagnamiddag kwam de papa van Aube bij ons koken! Wat wij niet wisten is dat de papa een “echte” kok in wording is. Hij droeg een echte witte koksvest en hij kende de echte kneepjes van het vak. Ook de juf leerde veel bij!! Hij maakte samen met de kleuters: balletjes met krieken. De kleuters hielpen mee door balletjes te draaien! Amaaaai dat lukte al goed!

En dit was dan het resultaat: lekkere balletjes met krieken!

Vrijdag  kwam de mama van Ipek bij ons koken! Ze had haar zus en schoonzus meegbracht om het allemaal wat vlot te laten verlopen. Ze maakten samen met de kleuters ” cigarra borek”. Dat zijn rolletjes van bladerdeeg gevuld met fetakaas en peterselie die je dan bakt in de olie!!! Mmmmmm, zeer lekker!!!!

 

                                                                                                                     
     
                  VOOR                                                                                              NA

~ door alexandraengels op 07/12/2011.

Plaats een reactie